وبلاگ

زگیل‌های پوستی | آشنایی با اصلی‌ترین دلایل و درمان زگیل تناسلی

زگیل پوستی

فهرست مطالب

زگیل پوستی، بیماری از خانواده ویروس پاپیلوما

زگیل‌ها (Warts) زائده‌هایی پوستی هستند که از طریق تماس مستقیم پوست با نوعی ویروس به نام پاپیلومای انسانی رشد می‌کند. این نوع ویروس به خارجی‌ترین بخش پوست نفوذ می‌کند و باعث رشد غیر عادی و سریع سلول‌های پوست می‎شود. البته از آن جایی که ویروس پاپیلومای تنها به خارجی‌ترین بخش پوست حمله می‌کند، باعث ایجاد عفونت نمی‎شود. برای آشنایی بیشتر با زگیل‌های پوستی این مطلب را حتما مطالعه کنید.

 

زگیل‌های پوستی چه علت‌هایی دارند؟

زگیل بیماری ویروسی است و از طریق ویروس HPV به انسان منتقل می‎شود. متاسفانه این ویروس بسیار شایع بوده و حدود 100 تا 150 نوع مختلف دارد اما تنها تعداد محدودی از آن باعث به وجود آمدن زگیل بر روی پوست می‎شوند. بیشتر زگیل‌ها می‌توانند از طریق تماس، به اشتراک گذاشتن وسایل و یا رابطه جنسی به افراد دیگر منتقل شود.

این ویروس می‌تواند از طریق زخم و یا خراش و یا جویدن ناخن‌ها نیز وارد بدن انسان شود. البته لازم به ذکر است که سیستم ایمنی هر فرد در برابر زگیل‌های پوستی واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهد، به همین دلیل، ممکن است هر شخصی در مواجه با زگیل به آن مبتلا نشود.

آشنایی با علائم زگیل‌های پوستی

 

آشنایی با علائم زگیل‌های پوستی

زگیل‌های پوستی بدون درد و بوده معمولا به رنگ خاکستری می‌باشند. گاهی می‌توان آن‌ها را به صورت منفرد و یا به صورت مجتمع دید. زگیل‌ها معمولا در قسمت‌هایی از بدن مانند کف دست، کف پا، کناره ناخن‌ها، پشت دست‌ها، قسمت‌های تناسلی بدن و … دیده می‎شوند.

سیر تکاملی هر نوع از زگیل‌های پوستی می‌تواند متفاوت باشد و در برخی موارد حتی تا ماه‌ها و یا سال‌ها ثابت بمانند و یا کم و زیاد شوند. زگیل‌ها معمولا در اندازه‌های کوچک تشکیل می‌شوند و روز به روز بزرگ‌تر می‌شوند. همچنین لازم به ذکر است که زگیل‌ها غالبا به صورت خوشه‌هایی در اطراف یک زگیل مادر ظاهر می‎شوند.

 

 

زگیل تناسلی چیست؟

زگیل‌ها می‌توانند در هر قسمتی از بدن به وجود بیایند اما زگیل‌های تناسلی تنها بر روی اندام تناسلی پدیدار می‎شوند. زگیل‌های تناسلی گنبدی شکل نیستند اما از سطح پوست بالاتر می‌آیند زیرا به شکل تخت رشد می‎‌کنند، رنگ آن‌ها نیز معمولا به پوست نزدیک است که این امر ممکن است تشخیص آن‌ها را سخت کند.

زگیل‌های تناسلی مانند هر بیماری دیگری در مرحله فعال، علائمی از خود به نمایش می‌دهد. از مهم‌ترین عوامل زگیل‌های تناسلی، می‌توان به درد، خونریزی خفیف، سوزش، خارش و گاهی در صورت درمان نشدن، افزایش زگیل‌ها تا جایی که با چشم دیده شوند.

زگیل‌های تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و عفونی هستند و در گروه بیماری‌های آمیزشی STD قرار می‌گیرند. این بیماری به شدت سرایتی است و از طریق اولین تماس مستقیم پوست با پوست فرد آلوده و یا از طریق برقراری روابط جنسی بین افراد منتقل می‎شود. به دنبال انتقال این بیماری، زائده‌هایی در اطراف ناحیه تناسلی و مقعد به وجود می‌آید. متاسفانه در سالیان اخیر، با تغییر الگوها و عادات جنسی در افراد جامعه، سن این بیماری بسیار کاهش یافته و جوانان بسیار زیادی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. البته لازم به ذکر است که میزان شیوع این بیماری در آقایان و بانوان به یک اندازه است و در فاصله سنی 12 تا 35 سال که افراد معمولا از نظر جنسی فعال هستند، احتمال شیوع به این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

این نوع از زگیل‌های پوستی می‌توانند مشکلات بسیاری را به وجود بیاورند و در صورتی که برای درمان آن اقدامی نشود، ممکن است ابتلا به سرطان رحم، پوست و … را نیز به همراه داشته باشد. البته باید دقت داشته باشید که این بیماری تنها مختص بزرگسالان نیست و در برخی مواقع حتی دیده شده که کودکان نیز به بیماری زگیل تناسلی مبتلا شده‌اند.

 

چگونه می‌توان از ابتلا به زگیل تناسلی جلوگیری کرد؟

یکی از شایع‌ترین روش‌های انتقال این بیماری، برقراری روابط جنسی پر خطر است، به همین دلیل بهترین روش برای جلوگیری از آن نیز رعایت نکات بهداشتی در زمان بر قراری این نوع از روابط می‌باشد. اما یکی دیگر از روش‌هایی که می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد، واکسن گارداسیل یا واکسن زگیل تناسلی است که علاوه بر این ویروس، می‌تواند برای جلوگیری از ابتلا به سرطان رحم نیز موثر باشد.

 

آشنایی با روش‌های درمان زگیل‌های پوستی

اکثر زگیل‌های پوستی بدون نیاز به درمان بهبود پیدا می‌کنند اما این روند درمان ممکن است یک تا دو سال طول بکشد و در این مدت زگیل‌های جدیدی در نزدیکی قبلی به وجود بیایند و یا افراد دیگری نیز به وسیله بیمار، مبتلا شوند. به همین دلیل، بیشتر افراد درمان این زائده پوستی توسط پزشک را ترجیح می‌دهند. برای درمان انواع زگیل‌های پوستی معمولا از روش‌های زیر استفاده می‎شود.

  • استفاده از داروی لایه بردار قوی
  • کرایوتراپی و یا منجمد کردن
  • استفاده از اسیدهای دیگر
  • جراحی سرپایی

 

آشنایی با روش‌های درمان زگیل‌های پوستی

 

کپسول پاورفیت هولیستیکا درمان کمکی زگیل تناسلی می باشد.

 

سخن پایانی

در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با زگیل‌های پوستی و تناسلی و روش درمان آن‌ها آشنا کنیم. زگیل‌ها از خانواده تومورهای خوش خیمی هستند که به وسیله بیش از 100 نوع ویروس HPV ممکن است ایجاد شوند. زگیل‌ها به خودی خود بهبود می‌یابند و نیاز به درمان ندارند اما روند بهبودی آن‌ها ممکن است یک تا دو سال به طول بکشد. البته در آخر لازم به ذکر است که حتی بعد از درمان، در برخی موارد امکان بازگشت مجدد این زائده پوستی وجود دارد. پس بهتر است نکات مهم برای پیشگیری از این بیماری را رعایت کنید تا احتمال ابتلای خود را به انواع زگیل پوستی به حداقل برسانید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *