وبلاگ

پوکی استخوان | با دلایل و راهکارهای درمان این بیماری خاموش آشنا شوید

بررسی دلایل ابتلا شدن به استئوپروز

فهرست مطالب

معضلی به نام پوکی استخوان

یکی از معضلات جدی که جوامع امروزی با آن درگیر است پوکی استخوان می‌باشد که نه تنها در افراد مسن بلکه در جوانان نیز رایج شده است. با کمتر شدن فعالیت‌های بدنی و همچنین رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب، این بیماری که به آن Osteoporosis گفته می‌شود می‌تواند یک جامعه را از پای درآورد.

 

معضلی به نام پوکی استخوان

 

البته دلایل ابتلا شدن افراد به این بیماری به مراتب بیشتر از دو فاکتور ذکر شده در بالا است، به این منظور بر آن شدیم تا در یک مطلب مختصر به علائم و روش‌های پیشگیری استئوپروز بپردازیم.

 

پوکی استخوان چه کسانی را بیشتر تهدید می‌کند؟

بیشتر کسانی که با این بیماری سر و کار دارند، مسن هستند. گرچه استئوپروز سلامتی جوانان و به ویژه زنان را هم می‌تواند تحت شعاع قرار دهد. در زنان یائسه که سطح تولید استروژن به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد، بیشتر در معرض شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان می‌باشند.

قرص یونی فلکس

قرص یونی فلکس، یک مکمل‌غذایی، برای حفظ و ارتقای سلامت استخوان‌ها و مفاصل است. وجود ترکیباتی مانند: کلسیم، ویتامین D، روی، منیزیم و ویتامین K، به پیشگیری و درمان بیماری‌های استخوانی، مانند: پوکی استخوان کمک کرده و در درمان بیماری‌های التهابی مفصل، مانند: آرتریت روماتوئید نیز موثر است.

قرص یونی فلکس MSM لیبرتی - Uniflex Calcium Carbonate MSM

 

 

بررسی دلایل ابتلا شدن به استئوپروز

دو عامل رژیم غذایی نامناسب و توجه نکردن به فعالیت‌های ورزشی را می‌توان از مهم‌ترین علل پوکی استخوان دانست. در ادامه به طوری کلی از دلایلی که می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، پرده برداشته‌ایم:

  • عوامل ژنتیکی
  • شکستگی استخوان لگن در سنین بالا
  • استعمال دخانیات و مصرف الکل
  • افزایش سن
  • کمبود ویتامین دی و کلسیوم
  • نداشتن تحرک بدنی مناسب و به اندازه
  • داشتن بیماری‌های زمینه‌ای مثل پرکاری تیروئید، کم‌کاری غددجنسی، دیابت، رماتیسم مفصلی، سندروم کوشینگ
  • مصرف طولانی مدت داروهایی مثل کورتن، لووتیروکسین، فورزماید، هپارین و غیره
  • مصرف بیش از حد مواد قندی و کربوهیدرات مثل نوشابه

 

چگونه تشخیص دهیم پوکی استخوان داریم؟

از آنجایی که پوکی استخوان به یک‌باره و به دنبال شکستگی یکی از استخوان‌ها در فرد پدیدار می‌شود و قبل از آن هیچگونه علائمی را بروز نمی‌دهد، به آن بیماری خاموش گفته می‌شود. اکثر شکستگی‌های ناشی از استئوپروز در ستون مهره‌ها و لگن رخ می‌دهند. شکستگی لگن وخیم‌ترین نوع شکستگی است که حتی می‌تواند به راحتی جان فرد را بگیرد.

با بالارفتن سن بهتر است با تست سنجش پوکی استخوان (سنجش تراکم استخوان) همیشه از سلامت بودن استخوان‌های خود اطمینان حاصل کنید. عکس‌های رادیوگرافی بهترین شاخص برای تشخیص پوکی استخوان نیست، چرا که نفوذ کم یا زیاد اشعه به بافت درونی بدن، روی کیفیت عکس تاثیر می‌گذارد. بهترین روش تشخیص استئوپروز سنجش تراکم مواد معدنی استخوان است. در این روش وزن مواد معدنی استخوان را در هر یک سانتی‌متر مکعب اندازه می‌گیرند و آن را نسبت به یک استخوان سالم می‌سنجند.

 

چگونه تشخیص دهیم پوکی استخوان داریم

 

درمان استئوپروز به چه صورت است؟

در درمان استئوپروز به کاهش سرعت یا توقف از دست دادن مواد معدنی استخوان‌ها، کاهش درد ناشی از این بیماری، افزایش تراکم استخوان‌ها و در نهایت پیشگیری از شکستگی آنها توجه خاصی می‌شود. هرچه درمان پوکی استخوان زودتر شروع شود، نتایج قابل قبول‌تری بدست خواهد آمد.

استفاده از انواع داروها و مکمل‌های دارویی که عمدتا برپایه بیس‌فسفونات‌ها هستند یکی از روش‌های درمانی می‌باشد. هورمون درمانی هم یکی دیگر از روش‌هایی است که عمدتا برای زنان یائسه تجویز می‌شود. اما ورزش کردن و دادن حرکات اصلاحی به ماهیجه‌ها و همچنین استفاده از دستگاه مگنت‌تراپی به همراه رعایت رژیم غذایی مناسب می‌تواند کم خطرترین روش درمانی برای چنین افرادی باشد.

 

یک مکمل غذایی برای کمک به تامین نیاز بدن به کلسیم، روی، منزنیم و ویتامین D3 است. از فواید مصرف این محصول که در قسمت مکمل های غضروف ساز می باشد، می‌توان به کمک به پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، سلامت سیستم عصبی و عملکرد صحیح ماهیچه‌ها و کمک به رشد حداکثری کودکان در سنین رشد اشاره کرد.

 

منابع و مراجع اصلی

[۱] https://www.webmd.com/osteoporosis/guide/osteoporosis_symptoms_types[۲] https://www.nof.org/patients/what-is-osteoporosis

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *