وبلاگ

بیماری آرتروز چیست و چطور ایجاد می‌شود | روش‌های پیشگیری و درمان

بیماری آرتروز چیست و چطور ایجاد می‌شود | روش‌های پیشگیری و درمان

فهرست مطالب

آرتروز، رایج‌ترین بیماری مفصلی

بیماری‌های مفصلی انواع مختلفی دارند که بیماری آرتروز رایج‌ترین آن‌ها است. میلیون‌ها نفر در جهان سالانه به این بیماری مبتلا می‌شوند که در بیشتر آن‌ها علائم بیماری به طور ناگهانی بروز می‌کند. هرچقدر تشخیص آرتروز دیرتر انجام شود، درمان آن طولانی‌تر می‌شود؛ بنابراین آشنایی با علائم بیماری جهت تشخیص به موقع و دلایل بروز آن برای جلوگیری از ابتلا اهمیت زیادی دارد.

شناخت بیماری و علت بروز آن

بیماری آرتروز در اثر سایش استخوان‌ها در محل مفصل بروز می‌کند. مفصل محل اتصال دو سر استخوان است که با یک لایه غضروفی پوشانده می‌شود، زمانیکه این لایه به دلایل مختلف نازک شده یا از بین می‌رود، استخوان‌ها به هم برخورد می‌کنند.

سایش استخوان‌ها به یکدیگر باعث شکستگی استخوان زیری و به مرور زمان تغییر شکل آن می‌شود، این مشکل در نهایت به بروز آرتروز منجر می‌شود. این بیماری بیشتر در محل مفصل دست، زانو و باسن رخ می‌دهد.

 

علائم آرتروز

درد شدید در محل آسیب استخوان اولین و مهم‌ترین علامت آرتروز است. البته گاهی اوقات صدماتی مانند زمین خوردن یا بی احتیاطی زمان راه رفتن نیز باعث درد مفصل می‌شوند که برخلاف درد آرتروز با استراحت از بین می‌رود. سفت و سخت شدن مفصل به حدی که امکان حرکت دادن آن وجود نداشته باشد و ورم کردن اطراف آن از دیگر نشانه‌های آسیب در بیماری آرتروز هستند.

 

دلایل ابتلا به بیماری آرتروز

علت اصلی ابتلا به آرتروز از بین رفتن لایه غضروفی مفصل است، از بین رفتن غضروف‌ها دلایل مختلفی دارد؛ مثلا با افزایش سن، ساخت غضروف در بدن کمتر می‌شود، در نتیجه حجم غضروف در بخش‌های مختلف به مرور کمتر می‌شود. چاقی و وزن بالا یکی دیگر از دلایل از بین رفتن غضروف‌هاست. وزن بالا باعث فشار به مفصل و تحلیل غضروف‌ها می‌شود. سابقه ارثی نیز در ابتلا به بیماری آرتروز تاثیر زیادی دارد. بنابراین افرادی که در خانواده آن‌ها سابقه این بیماری وجود دارد باید از سنین پایین‌تر پیشگیری را شروع کنند.

 

 

دلایل ابتلا به بیماری آرتروز

 

 

پیشگیری از ابتلا به آرتروز

در مورد بیماری آرتروز نیز مانند تمام بیماری‌ها، پیشگیری بهتر از درمان است. با توجه به اینکه این بیماری با دردهای شدید همراه است که گاهی در فعالیت‌های روزانه مثل راه رفتن نیز مشکل ایجاد می‌کند، بهتر است تا حد امکان از ابتلای به آن جلوگیری کرد. به علاوه، هزینه و روش‌های پیشگیری از ابتلا به آرتروز بسیار کمتر از درمان آن هستند.

 

کنترل وزن

یکی از مهم‌ترین دلایل در از بین رفتن غضروف‌ها و ایجاد آرتروز وزن بالاست. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری کنترل وزن اولین راه است. هر یک کیلو وزن اضافه تا 5 برابر فشار به مفاصل وارد می‌کند که این میزان فشار غضروف‌ها را زودتر از بین می‌برد.

 

تغذیه مناسب

تغذیه دیگر راه ساده پیشگیری از ابتلا به آرتروز است، برخی از مواد غذایی مانند ماهی‌ها، لبنیات و غلات استخوان‌ها را تقویت کرده و از التهاب مفاصل جلوگیری می‌کنند.

 

ورزش

ورزش فواید زیادی برای بدن دارد که در مورد پیشگیری از بیماری آرتروز با قوی کردن عضلات و کنترل وزن به این بیماری کمک می‌کند. بهترین ورزش‌ها برای پیشگیری از آرتروز پیاده‌روی و شنا هستند.

 

 

پیشگیری از ابتلا به آرتروز

 

 

روش‌های درمان بیماری آرتروز

درمان بیماری آرتروز، با توجه به شدت آن انجام می‌شود. در مراحل اول بیماری که استخوان آسیب جدی ندیده باشد، با تقویت و ثابت نگه داشتن مفصل می‌توان آن را درمان کرد، مثلا با استفاده از کمربندهای طبی یا عصا برای کم کردن حرکت مفصل. در مرحله‌های شدیدتر اما جراحی تنها راه درمان است که در آن با ثابت کردن دائمی مفصل یا خارج کردن بخش آسیب دیده و استفاده از پروتز مصنوعی بیماری درمان می‌شود.

 

آرتروز، بیماری سخت ولی قابل کنترل

هرچند بیماری آرتروز جزو شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی است اما با رعایت نکات ساده و کمی مراقبت می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. در صورتیکه هرگونه علامتی از ابتلای به این بیماری در مفاصل خود مشاهده کردید باید فورا به پزشک مراجعه کنید، مراجعه به موقع درمان را ساده‌تر کرده و از بروز مشکلات جدی جلوگیری می‌کند.

 

تیم علمی بی بی دارو مکمل های مناسب برای آرتروز در نظر گرفته که با کلیک کردن بر روی بهترین قرص های غضروف ساز می توانید مشاهده و خریداری نمایید.

 

منابع و مراجع اصلی

https://www.cdc.gov/arthritis/basics/osteoarthritis.htm

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoarthritis/symptoms-causes/syc-20351925

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/5599-osteoarthritis

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *