وبلاگ

کبد چرب چیست؟ علل و علائم بیماری و راه‌های درمان آن

درمان بیماری کبد چرب

فهرست مطالب

کبد چرب چیست؟

نقش کبد در سوخت و ساز بدن و شکستن چربی‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. کبد طبیعی تقریبا دارای پنج درصد چربی به نسبت وزن خود است. اگر مقدار چربی از پنج درصد افزایش یابد، گفته می‌شود فرد دارای کبد چرب است.

 

کبد چرب چیست؟

 

علل کبد چرب

تجمع چربی در کبد، بیماری خاموشی است که اغلب به دلیل سبک زندگی نادرست و اشتباهات غذایی ایجاد می‌شود و می‌تواند مشکلاتی جدی برای سایر اعضای بدن ایجاد کند. کم‌تحرکی و عدم فعالیت‌های فیزیکی، افزایش وزن، رژیم‌های غذایی پرکالری، مصرف غذاهای آماده و انواع سس‌ها و مصرف ناکافی فیبر و سبزیجات از عوامل مهم شیوع این بیماری در جوامع امروزی است. از دیگر علل تجمع چربی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • چاقی می‌تواند ذخیره چربی را در کبد افزایش دهد. حدود ۳۰ تا ۹۰ درصد افراد چاق به این بیماری مبتلا هستند.
  • وجود چربی‌های احشایی (چربی‌های شکم و پهلو) ممکن است افراد با وزن طبیعی را به این بیماری مبتلا کند.
  • سطح بالای انسولین و مقاومت به آن، ذخیره چربی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیک را افزایش میدهد و تجمع چربی در کبد را به دنبال دارد.
  • مصرف بیش از اندازه میوه فشار زیادی روی بافت کبد ایجاد کرده و موجب انباشته شدن چربی در کبد خواهد شد.
  • نوشیدنی‌های شیرین شده مانند نوشابه یا نوشیدنی‌های انرژی زا حاوی مقدار زیادی فروکتوز هستند که موجب ذخیره چربی در کبد می‌شود.

 

علل بیماری

علائم بیماری

این بیماری در بسیاری از موارد علائمی ندارد اما به مرور و در اثر پیشرفت بیماری منجر به بروز علائمی خواهد شد که باید در اولین فرصت توسط پزشک بررسی شود. خستگی، دردهای شکمی، ضعف فیزیکی و بدنی، خستگی و گیجی و نیز کاهش اشتها و درنتیجه کاهش وزن از علائم ابتدایی این بیماری است. در صورت عدم درمان، کبد به مرور زمان بزرگ‌تر از حالت طبیعی خواهد شد. اگر تجمع چربی در کبد تا سیروز و نارسایی کبدی پیشرفت کند، بزرگ شدن شکم، زردی پوست و چشم‌ها و خونریزی داخلی را به همراه خواهد داشت.

 

درمان بیماری

یکی از راه‌هایی که توسط پزشک معالج توصیه می‌شود، مصرف دارو است. اما تغییر سبک زندگی و اصلاح عادات بد غذایی می‌تواند تاثیر به سزایی در روند درمان آن داشته باشد. معمولا به افراد مبتلا توصیه می‌شود که مصرف الکل را محدود، سطح تری گلیسیرید خون را کنترل و مصرف شکر و مواد قندی را کم کنند. در صورت چاقی و اضافه وزن بیمار، توصیه می‌شود فعالیت و تحرک بدنی افزایش یابد و بعضی خوراکی ها از رژیم غذایی حذف شود. از دیگر راه‌های درمان، کاهش مصرف کالری و در نتیجه کاهش وزن و بهبود بیماری است.

 

درمان بیماری کبد چرب

 

سخن پایانی

در بسیاری از موارد به یک بیماری سخت و مزمن تبدیل نمی‌شود و کبد به تنهایی می‌تواند این اختلال را رفع کند. افراد مبتلا به این بیماری با تغییر سبک زندگی خود می‌توانند به سرعت درمان و رفع بیماری کمک کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *