وبلاگ

همه‌چیز درباره کرونا دلتا | چگونه از فرزندان خود محافظت کنیم؟

کرونا دلتا و نگرانی‌های جدید

فهرست مطالب

کرونا دلتا و نگرانی‌های جدید

شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا به نام کرونا دلتا با ویژگی‌هایی چون جهش‌یافتگی و سرعت بیشتر انتشار، باعث ایجاد موج جدیدی از نگرانی‌ها در بین خانواده‌ها در سراسر دنیا شده است. به‌ویژه که خبرهایی از افزایش درصد شیوع این گونه بین کودکان و نوجوانان گزارش شده است. در این مطلب این موضوع را بررسی می‌کنیم و با راه‌های محافظت از فرزندان‌مان در برابر این گونه از ویروس کرونا آشنا می‌شویم.

 

کرونا دلتا چیست؟

 

کرونا دلتا و نگرانی‌های جدید

 

گونه جدید ویروس “کرونا دلتا” با کد علمی کرونا B.1.617.2 ابتدا در کشور هند مشاهده شد اما به سرعت در سراسر دنیا منتشر شد؛ تا جایی که ردپای آن در 70 کشور جهان تاکنون دیده شده است. مطالعات اولیه نشان می‌دهد این ویروس در حدود 50 تا 75 درصد بیشتر از گونه شناخته شده کرونا آلفا توانایی سرایت به افراد دیگر دارد.

افراد مبتلا به این ویروس در عرض 3 تا 4 روز با علائم اولیه مانند: سوزش گلو، سردرد و آبریزش بینی مواجه می‌شوند. از دیگر علائم اولیه این ویروس می‌توان به: از دست دادن حس چشایی و بویایی، تنگی نفس و خستگی بی‌دلیل اشاره کرد.

 

به‌طور کلی علائم ویروس کرونا دلتا را می‌توانیم به این شیوه دسته‌بندی کنیم:

  • علائم متداول: خستگی، تب و سرفه خشک
  • علائم نه چندان متداول: سردرد، اسهال، سوزش گلو، خارش پوست و ورم ملتحمه چشم
  • علائم خطرناک: تنگی نفس، درد سینه و از دست دادن قدرت تکلم

پیشنهاد ویژه خرید با 10درصد تخفیف:

 

تجهیزات و مکمل های مرتبط با کرونا

 

آیا کرونا دلتا کودکان را بیش از بزرگسالان درگیر می‌کند؟

تاکنون پزشکان و محققان دو گونه پاسخ به این پرسش داده‌اند. پاسخ اول این است: “هنوز نمی‌دانیم” و پاسخ دوم: “خیر” است. پاسخ اول به این معنا است که تحقیقات پزشکان در این زمینه ادامه دارد. دکتر کریستی شورت، ویروس‌شناس در این‌باره گفته است: “ما هنوز نمی‌دانیم که کرونا دلتا چه علائم ویژه‌ای در کودکان ایجاد می‌کند و پاسخ سیستم ایمنی کودکان در برابر این ویروس چگونه است.”

برای پاسخ دوم دلایل گوناگونی مطرح شده است. دکتر اندرو میلر، متخصص بیهوشی و رئیس شعبه WA انجمن پزشکی استرالیا گفته است: “این قابل درک است که مردم در مورد کودکان و گونه دلتا نگران باشند. ما در برخی کشورها شاهد این هستیم که این ویروس در مدارس شیوع یافته است. ولی باید بدانیم تمایل حمله این ویرس به کودکان، احتمالا مانند بزرگسالان است.”

 

برای محافظت از فرزندان‌مان چه کاری انجام بدهیم؟

 

دکتر کری شانت، افسر ارشد پزشکی در نیوسات‌ولز استرالیا گفته است: “ما به‌طور کلی با جنبه سرایت‌پذیری گونه دلتا آشنا هستیم و این به این معنا است که کودکان هم در معرض خطر هستند.” دکتر شورت درباره غیرقابل قبول بودن سرایت‌پذیری بیشتر گونه دلتا در کودکان، این‌گونه توضیح داده است که: “بسیاری از والدین در منزل کار می‌کنند در حالی که جمعی از کودکان به مدرسه می‌روند و در معرض همه‌گیری ویروس دلتا قرار دارند.”

نکته دیگری که بسیاری از پزشکان و محققان برجسته دنیا درباره دلیل وجود برخی آمارها درباره افزایش تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به این ویروس به آن اشاره کرده‌اند، آمار بالای واکسیناسیون بزرگسالان در مقابل آمار بسیار کمتر واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در سراسر دنیا است.

دکتر شرایبر متخصص بیماری‌های عفونی کودکان در کانکتیکات آمریکا گفته است: “آن‌چه اهمیت دارد این است که بدانیم گونه دلتا به‌راحتی در بین افراد واکسینه نشده گسترش می یابد و به‌نظر می‌رسد حدود 75 درصد مسری‌تر از گونه اصلی کووید 19 باشد. از سوی دیگر خبر خوب این است که هر 3 واکسن آمریکایی مدرنا، فایزر و Johnson & Johnson شما را در برابر این ویروس مقاوم می‎کنند.”

 

برای محافظت از فرزندان‌مان چه کاری انجام بدهیم؟

دکتر آنتونی فاوسی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا درباره گونه دلتا کرونا گفته است: “به‌دلیل سرعت بالای انتشار گونه دلتا کرونا، کودکان در معرض خطر بیشتری از نظر عفونت قرار دارند، اما عفونت لزوما از انواع آلفا ویروس کرونا بیشتر نخواهد بود. والدین باید خودشان واکسینه شوند و همچنان به ماسک زدن ادامه دهند.”

دکتر گلن راپسینسکی متخصص بیماری‌های عفونی کودکان در بیمارستان کودکان UPMC پیتسبورگ می‌گوید: “یک واقعیت اطمینان‌بخش این است که گزارش‌های آکادمی اطفال آمریکا نشان می‌دهد اگرچه کرونا دلتا در حال شیوع است اما موارد شیوع در میان کودکان هنوز اندک است.” با توجه به تمامی این دانسته‌ها و پیشنهادات پزشکان و محققان برجسته دنیا به والدین را با هم مرور می‌کنیم.

 

 

واکسن بزنید

 

واکسن بزنید

دکتر الیسا سانگ، پزشک متخصص اطفال در بلمونت کالیفرنیا در این باره می‌گوید: “در حالی که کودکان زیر 12 سال به واکسن کرونا دسترسی ندارند، (بسیاری از) والدین این امکان را دارند و انتخاب آن‌ها برای واکسیناسیون می‌تواند از فرزندان آن‌ها محافظت کند.” سانگ همچنین می‌گوید: “واکسیناسیون والدین، احتمال تبدیل شدن آن‌ها را به ناقل به حداقل می‌رساند.”

هنوز شرایط عادی نیست

در جوامعی که میزان واکسیناسیون در آن‌ها به حد قابل توجهی رسیده است، شاهد بازگشایی سالن‌های سینما، برگزاری کنسرت‌ها، حضور در جشن‌ها و مسافرت‌های دسته‌جمعی هستیم. محققان می‌گویند در زمینه بازگشایی و عادی‌سازی فعالیت‌های اجتماعی، عجله نکنید؛ “زیرا هنوز شرایط کاملا ایمن نشده است.”

 

درباره مسافرت‌ها تجدید نظر کنید

دکتر کونجانا ماوندا، متخصص ریه کودکان و پزشک طب مسافرتی در KIDZ Medical در دورالِ فلوریدا گفته است: “بیش از یک سال است که همه ما برای مسافرت‌ها لحظه‌شماری کرده‌ایم؛ اما مساله ویروس دلتا جدی است و ممکن است ارزش تجدید نظر در برخی از جزئیات برنامه سفر شما را داشته باشد.” برخی از توصیه‌های ماوندا در این زمینه عبارتند از:

  • اگر می‌توانید فاصله اجتماعی را در طول سفر حفظ کنید
  • از پروازهای مستقیم در کمترین زمان استفاده کنید
  • از سفرهای دریایی خودداری کنید
  • هنگام مسافرت مرتبا دستان خود را بشویید و ماسک بزنید

چقدر باید نگران باشیم؟

همان‌طور که برخی از والدین با شیوع اولیه ویروس کرونا دچار وحشت شده بودند، ممکن است شیوع گونه‌های جدید هم مشابه همان هیجانات را در آن‌ها ایجاد کند. دکتر الیسا سانگ در پاسخ به این پرسش که “آیا باید بیشتر نگران فرزندان خود باشیم؟” می‌گوید: “لازم نیست.” او در ادامه تاکید کرده است به‌جای نگرانی بیشتر، بر اساس حقایق تصمیم بگیرید و مانند همیشه مراقب فرزندان خود باشید.

اگر برای خود یا فرزندان‌تان به محصولات بهداشت و سلامت نیاز داشتید، می‌توانید به‌طور آنلاین، محصولات مورد نیاز خود را از WWW.BABYDAROO.COM تهیه کنید. تیم پزشکان متخصص و داروسازان وبسایت بی‌بی‌دارو معتبرترین مطالب حوزه سلامت، بهترین مکمل‌های رژیمی و غذایی، تجهیزات پزشکی و محصولات آرایشی و بهداشتی را با بهترین شیوه دسته‌بندی در قالب یک فروشگاه آنلاین در دسترس شما قرار داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *